Svenska ägg – världens bästa livsmedel

I Sverige är vi stolta över att producera världens bästa ägg. Förutom att ägg är ett av våra mest näringsrika livsmedel, är de svenska äggen fria från salmonella och värphönsen lever under goda förhållanden.

Ägg är naturens eget multivitamin som uppskattas alltmer av hälsointresserade svenskar. Konsumtionen av svenska ägg har ökat markant de senare åren. Det beror bland annat på den tydliga mat- och hälsotrend som går mot ett minskat sockerintag och en förändrad syn på var protein bör komma ifrån. Mat som är sund, äkta och nära naturen efterfrågas. Att äta ägg är dessutom klimatsmart, då det belastar miljön mindre än många andra animaliska livsmedel.

Ägg är helt enkelt en mycket populär råvara! Hela vår tidsanda handlar om att leva hälsosamt och hållbart, vilket stämmer överens med flera av de egenskaper som gör ägget till ett av världens bästa livsmedel! 

 


 


Läs mer:
Fakta om ägget som livsmedel (100 kb)