Äggälskare, hjälp oss hitta Årets Äggrätt 2017!

Ägg ingår i många rätter och recept, men det är inte alltid ägget får vara hjälte. Det tycker vi att ägget ska få vara oftare! Därför söker vi efter Årets Äggrätt 2017. Årets Äggrätt arrangeras av Svenska Ägg, Eggs Inc och myTaste.

Hur nominerar man?

Nominera din äggrätt med bild och recept på Instagram med #åretsäggrätt eller genom att lägga upp receptet på myTaste, använd #åretsäggrätt i receptnamnet. Nomineringen är öppen t.o.m. 31 juli 2017. Alla nominerade bidrag kommer läggas upp i kokboken Årets Äggrätt 2017 på myTaste.

Se alla nominerade recept här: Nomineringar

Vem bestämmer vinnare?

Vår jury väljer ut fyra finalister från nomineringarna. Den femte finalisten blir det recept som blivit sparat flest gånger på myTaste, ett folkets val liksom. Vår härliga jury består av:

Andreas Hedlund, kock på Eggs inc och Sveriges kock 2002
Zeina Mourtada, en av Sveriges bästa matbloggare, Zeinas kitchen
Fanny Lindkvist, hälsoinspiratör, författare och matbloggare på lesscarbs.se

Final på PS Matsal 2 september

Finalisterna bjuds in att själva laga sin äggrätt och presentera den för juryn på PS Matsal i Stockholm 2 september. Till finalen bjuds bloggare och vänner även in. Dock begränsat med antal platser.

Vad vinner man?

Äran, typ. Det är ingen regelrätt tävling med en resa som pris. Vi vill helt enkelt hitta alla äggälskare där ute som vill dela med sig av sina bästa äggrecept för att inspirera alla andra. Givetvis kommer vi att lyfta finalisterna och vinnaren och recepten i olika kanaler. Så en del synlighet blir det.

Finalister Årets Äggrätt 2017

De fem finalisträtter som valdes ut av juryn är nominerade av @besther.hauer, @ninasform, @ericsonalexandra och @cravingsstockholm.

Alla nominerade bidrag

Alla nominerade bidrag hittar du på Instagram under #åretsäggrätt.

Receptbok Årets Äggrätt 2016

Ladda ner en digital version med utvalda recept från alla nominerade bidrag under 2016.