4

Hamburgare med stekt ägg, stekt lök och pepparotskräm

Ingredienser

600 g hamburgerfärs

4 hamburgerbröd

4 ägg

4 krispiga salladsblad

olja, salt och svartpeppar

Stekt lök

300 g (2-3 lökar) gul lök, skivad smör och salt

Pepparrotskräm

1 ½ dl crème fraiche

1 msk senap

2–3 msk riven pepparrot

Salt

Gör så här

Blanda ingredienserna till pepparrotskrämen och smaka av med salt.

Stek löken i rikligt med smör cirka fem minuter tills den är fint brynt. Smaka av med salt.

Forma burgarna. Stek burgarna i olja, 1–2 minuter på varje sida på medelhög temperatur. Krydda med salt och svartpeppar.

Stek brödet på snittytorna till fin rostad färg. Stek äggen sunny side up i olja på medelhög temperatur.

Montera ihop hamburgarna.

Recept: Hamburgare med stekt ägg, stekt lök och pepparrotskräm
  • Branschorganisationen Svenska Ägg
  • Klustervägen 13
  • 585 76 Vreta Kloster
  • Telefon +46 73- 823 08 90
  • Besöks- och leveransadress:
  • Klustervägen 13
  • 585 76 Vreta Kloster