8

Toppade ägg

8 bufféportioner

Ingredienser

8 ägg, kokta och delade
Dansk remoulad
½ dl majonnäs
35 g pickels, finhackade (utan lag)
¼ gul lök, finhackad
1 krm curry
salt 
Matjessillröra
50 g matjessill, fintärnad (utan lag)
50 g prästost, fintärnad
½ dl crème fraiche
1 msk gräslök
Till servering
1 dillkvist
½ dl rostad lök
Smörgåskrasse

Gör så här:

Blanda ingredienserna till  remouladen och smaka av  med salt. Blanda ingredienserna till matjessillröran. 
Toppa ägghalvorna med rörorna. 
Toppa matjessilläggen med  några små dillkvistar. Toppa remouladäggen med lite rostad lök och smörgåskrasse.

 

Recept: Toppad ägg
  • Branschorganisationen Svenska Ägg
  • Klustervägen 13
  • 585 76 Vreta Kloster
  • Telefon +46 73- 823 08 90
  • Besöks- och leveransadress:
  • Klustervägen 13
  • 585 76 Vreta Kloster