4

Stekta äggnudlar med ägg, zucchini, pak choi och sockerärtor samt jordnötter och picklad ingefära 

Ingredienser

300 g torkade äggnudlar 150 g zucchini, halverad och skivad

2 små pak choi, plockade blad 150 g sockerärtor, skivade 1–2 chili, skivade

1 vitlöksklyfta, finhackad

4 ägg

olja och salt

Dressing

1 msk japansk soja

¾ dl oystersauce

1 msk risvinäger

1 msk sesamolja

Picklad ingefära

1 dl ättika

1 dl strösocker

2 dl vatten

65 g ingefära, skalad och tunt hyvlad

Till servering

1 dl jordnötter, hackade

1 knippe koriander                   

 

Gör så här:

Blanda ättika, socker och vatten i en kastrull och koka upp.

Lägg ner ingefäran i den varma lagen och låt den ligga i tills lagen svalnat helt.

Blanda ingredienserna till dressingen.

Tillaga äggnudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Värm en stekpanna till högsta temperatur. Stek nudlarna och grönsakerna med chilin och vitlöken i olja ett par minuter. Knäck ner äggen, rör runt och tillsätt därefter dressingen. Stek vidare ett par minuter och smaka av med salt.

Lägg upp nudlarna och toppa med jordnötter, koriander och den picklade ingefäran.

Recept: Stekta äggnudlar
Foto: Namn
  • Branschorganisationen Svenska Ägg
  • Klustervägen 13
  • 585 76 Vreta Kloster
  • Telefon +46 73- 823 08 90
  • Besöks- och leveransadress:
  • Klustervägen 13
  • 585 76 Vreta Kloster